Nomads opent haar deuren in Oostpoort

De wijk Oostpoort wordt steeds leuker. Tal van toffe boetiekjes openen hun deuren, Brouwerij Troost maakt zich langzaam op voor de zomer en Poesiat en Kater heeft nu al een zonnig terras. Alleen BAUT heeft ons in de steek gelaten en is vertrokken naar West. Maar niet getreurd want Nomads opent haar deuren in Oostpoort aan het water op de Oranje Vrijstaatkade 55 .

Nomads opent haar deuren in Oostpoort

Nomads is door twee jongens gerealiseerd mede door middel van Crowdfunding en de plannen en tekeningen zijn dus uitgebreid online te bestuderen. Op dit moment zijn ze nog druk aan het verbouwen, maar de opening staat gepland begin april.

Shared dining gerechten uit de wereldkeuken

Volgens de heren van Nomads zijn de millennials die zich vooral in deze wijk vestigen enorm reislustig en willen ze ook in hun eigen Amsterdam zoveel mogelijk van deze wereld kunnen proeven en beleven. Daarom trekken ze als echte nomaden de wereld rond en krijg je elk jaar andere smaken te proeven. De wereldkeuken staat centraal en ze doen alles volgens hot populaire shared dining concept dus dat wordt lekker veel en lang tafelen.

Steeds wisselende bestemmingen en dus gerechten

Per jaar belichten de koks van Nomads twee verschillende bestemmingen. Dit levert telkens verrassende smaken en combinaties op en zo wordt het nooit saai. Het ‘nomadische concept’ gaan ze in het interieur en in de styling van het personeel terug laten komen, dus dit kan wel eens heel cool worden.

Stoere materialenen frisse kleuren

De tekeningen van Nomads laten veel robuuste materialen zien. Aquablauw, veel groen, staal, brick walls en een enorme bar. Ik vond het een beetje wat hebben van Le Jardin in Marrakech.  Zodra we weten wanneer het restaurant opent laten wij dit zo snel mogelijk weten. Mocht je nu al meer info willen klik dan hier voor de website.

Zin in een borrel? Dit zijn onze favoriete nieuwe én oude borrelplekken in Amsterdam. Zoek je iets in Oost? Dit zijn de leukste hotspots van Amsterdam Oost.