Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen

Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen.
Antwerpen heeft een heleboel leuke hippe hotspots, maar als je lekker aan het shoppen bent op de Meir dan kom je ze niet zomaar toevallig tegen. In de omliggende straatjes zitten veel Bourgondische café’s maar ik vind het vaak lastig om echt van die hippe hotspots te vinden. Soms kom je ze gewoon niet spontaan tegen en als ik dan echt trek krijg wordt het er niet gezelliger op. Daarom heb ik een lijstje bijgehouden met de leukste, hipste en coolste ontbijt / lunch en brunch hotspots in Antwerpen. Want wat zijn het er stiekem toch veel!

Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen

De leukste ontbijt en lunch hotspots van Antwerpen op een rijtje


Divers
Dit is mijn nieuwste ontdekking op het gebied van super hip en super lekker ontbijten, brunchen en lunchen. Divers is eigenlijk all you need. Serieus. Je zit hier gezellig, de zaak is licht, hip en stoer tegelijk en ze hebben de meest waanzinnige smoothiebowls ever. Dus je met je Instagram foto’s zit het na een bezoek aan Divers wel goed. Naast hun beroemde smoothiebowls hebben ze ook gezonde en lekkere raw cold pressed juices, superfood smoothies, detox soepen en gezonde snacks. Divers is hip, healthy en super lekker. Mijn favoriet in Antwerpen!
Check hun website hier.
Adres: Volkstraat 9.

Maurice Coffee & Knits
Deze hotspot ontdekte ik tijdens mijn laatste weekendje Antwerpen. Hier kan je geweldig ontbijten en lunchen en ze hebben een heerlijk zonnig terras. In het weekend kan je hier voor 20 euro uitgebreid brunchen en dat is zeker iets wat je zou moeten overwegen. Naast heerlijke taarten en cakes serveren ze allerlei gezonde salades, broodjes, yoghurt met fruit en granola, wentelteefjes, quiches en nog veel meer. Nog een pluspunt: ze hebben een gigantisch groot en zonnig terras.
Klik hier voor de hele review en reserveer direct!
Adres: Cogels-Osylei 88.

leukste ontbijt lunch hotspots antwerpen
Tinsel
Deze hippe hotspot zit aan de Vlaamse Kaai 40 (’t Zuid).  Elke dag vroeg open (doordeweeks om 08:30 en in het weekend om 09:00 uur) en alleen dicht op dinsdag. Hier kun je lekker ontbijten, lunchen en brunchen. Een gezellige, hippe, vintage zaak met een goed terras en lekkere taarten. Tinsel heeft een aantal ontbijt- en brunchformules (love it!). Maar je kunt ook gewoon een broodje of salade bestellen. Ze werken hier met zogenaamde ‘bestelblokjes’ waarop je jouw bestelling aangeeft. Hoe leuk! Klik hier voor de website van Tinsel.
Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen
Mirlo’s
Dit leuke tentje zit aan de Verbondstraat 1. Dit is exact wat ik zoek als ik tijdens een weekendje shoppen in Antwerpen uitgebreid wil ontbijten of lunchen. Mirlo’s is een coole, hippe hotspot waar je extreem lekker kunt ontbijten, brunchen en lunchen. Doordeweeks open vanaf 09:00, in het weekend om 10:00 en om 17:00 gaan ze dicht. Het menu bestaat uit alleen maar lekkere dingen en is exact zoals ik vind dat een ontbijt menu moet zijn. Love it! Klik hier voor hun Facebookpagina.
Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen
Coffeelabs
De enige hippe, leuke hotspot die ik heb kunnen ontdekken in de buurt van de Meir. En dan ook nog eens op steenworp afstand van mijn favoriete shops Urban Outfitters & Forever 21. Can it get any better? Yes it can.
In de zomer opent Coffeelabs namelijk haar rooftop tuin en daar kan je heerlijk genieten van een ontbijtje in de zon, een uitgebreide brunch of gewoon koffie met gebak of een croissantje. Maar ook voor de lunch is Coffeelabs favoriet. Goed belegde broodjes, quiches, hippe sapjes, soepen en salades. Coffeelabs is ideaal voor elk moment van de dag.
Adres: 
Lange Klarenstraat 19. Klik hier voor de website.
Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen
Me & My Monkey
Op Oever nr 18 zit deze creatieve hotspot. Me and My Monky is een koffiehuis en platenzaak in één. Vintage, gek, creatief en heerlijke koffie en taart. Een kleine 10 minuutjes lopen vanaf het centrum.

Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen
Crumbles & Beans
Deze knusse ontbijt- en lunchhotspot zit in Antwerpen Noord aan de Lange Dijkstraat (5 minuten lopen vanaf Centraal Station). Elke dag open vanaf 09:00 uur (alleen zaterdag gesloten). De perfecte ontbijt, lunch en brunch hotspot als je het mij vraagt! Een menu vol broodjes, eieren, cake & koek, vers fruit en ander lekkers. De beste appeltaart en carrotcake ever, en ze hebben Acai Bowls!! Klik hier voor de hele review of check hun Facebookpagina.

Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen
CafeMatic
Aan het einde van de Meir zit CafeMatic. Een gezellig ontbijt en lunch tentje met een heerlijk terras. Kleine tafeltjes, overal kranten en magazines en heerlijke koffie. Locals die je hier veel met opengeklapte laptops werken of uitgebreid koffie drinken met een groepje vrienden. Adres: Vleminckveld 4.
Leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen
Kloonies
Kloonies is een gezellig ontbijt & brunch restaurant. Van gezonde yoghurtjes met granola en fruit tot heerlijke broodjes, croissantjes, salades en pasta’s. 

Felixpakhuis
Ontbijten op zondag is hier een waar spektakel. Mocht je een hotel hebben zonder ontbijt en je wil het liefst een super uitgebreid buffet in de ochtend ga dan hierheen! Eieren, pannekoeken, gebak, granola, yoghurt en vers fruit, werkelijk alles hebben ze hier. Wel even reserveren.
hip lunchen antwerpen
Biologisch Dynamische Bakkerij
Deze ontbijt bakker zit op de Mechelsesteenweg 72. Eten bij de bakker. Wat wil je nog meer!
leukste ontbijt en lunch hotspots Antwerpen

Native
Gezond en eerlijk eten kan je bij Native op de Muntstraat 8. Hip interieur, mooi terras en heerlijk (biologisch) eten. Goede salades, broodjes en heerlijke taarten en sappen. Exactly what i like!

Eten vol leven
Vegans opgelet! Eten vol leven is een juicebar en RAW organic kitchen. Eigenaren Sarah en Tom serveren hier super gezonde (en lekkere) smoothies, slowjuices, soepen en salades. Alles zit hier vol leven (what’s in a name…) en is dus rauw, bio, plantaardig en vegan. Adres: Minderbroedersrui 52, 2000 Antwerpen.
Leukste ontbijt en lunch hotspots Antwerpen
Culture Coffee
Zin in koffie? Culture Coffee heeft hele lekkere. Maar ze hebben nog meer. Een donut assortiment waar je donut tegen zegt. Alle soorten, kleuren, smaken en vormen die je je maar kunt bedenken. Waar? Sint-Katelijnevest 52.

Burgers & Booze
Bourgondisch, hip en sappige burgers. Ideaal voor de stevige (brakke) trek.
Leopold de Waelstraat 7.
Maurice Coffee leuk lunchen Antwerpen

Andere leuke adresjes in Antwerpen om te ontbijten of lunchen zijn:


Cafe CaminoVrijdagmarkt 5.
Localstore 2000: Everdijstraat 20.
Buchbar: Scheldestraat 79.
Kafeenini: Nationalestraat 114a.
Sébastien: Eiermarkt 46.
Salon de Thé Claude: Hendrik Conscienceplein 5.
22b_zoet zout enzo.
Le Pain Quotidien.
Lait Russe.
ZUM.
De broers van Julienne / Juliette.

Meer hotspots in Antwerpen? Romantisch uiteten? Sushi? Trendy restaurants? Klik hier.
Parkeertip: Parkeren doe je gratis bij de Sint-Michielskaai aan het water. Vanaf hier ben je in no-time in het centrum.