Kidsproof Hotspots in Amsterdam

Ik krijg steeds meer vriendinnen met kids baby’s en na een aantal dates was ik er wel achter dat niet alle hippe hotspots waar we vroeger zo graag kwamen ideaal zijn met kleintjes. Uiteraard zijn de kinderen van mijn vriendinnen de liefste, mooiste en schattigste, maar toch, na elke halve zin achter die kleine aankruipen is niet altijd even relaxed. Dus liet ik mij maar al te graag overhalen om te lunchen bij kind vriendelijke hotspots. Nu ik zelf moeder ben is het alleen maar handig dat ik al een rits hotspots weet, maar er zijn er vast meer. Kennen jullie deze allemaal al?

Hier een lijstje met mijn favoriete kidsproof hotspots in Amsterdam:
Blender Amsterdam kindvriendelijke hotspot
Blender Amsterdam

Blender is te gek voor hippe moeders met kids. Je kan hier heerlijk lunchen, shoppen, spelen en de kids kunnen zelfs naar de kapper. Op het randje van de Pijp en het chique Oud Zuid, met een royale speelplek, genoeg ruimte voor kinderwagens en met zelfs gezonde dingen op het kindermenu, maakt Blender de beste kinder hotspot van Amsterdam. Dit klimrek inclusief glijbaan spreekt voor zich neem ik aan. Meer weten? Bekijk hier alle foto’s van Blender.
Amsterdam kindvriendelijke hotspot

At Seven
Voor iedereen bekend, mijn lievelingstentje. Maar ook als ik met mijn vriendinnen met kids afspreek en dat is best bijzonder. At Seven heeft namelijk een leuk klein speelhoekje achterin de zaak, wat als je geluk hebt, de kids zeker een uur zoet kan houden. Ze hebben speelgoedjes, boekjes en genoeg ruimte om lief te kleuren als de moeders bijkletsen. Ook staan er op het menu allerlei kidsproof dingen zoals bammetjes met jam, hagelslag en pasta maar ook frietjes, kroketten, broodjes worst en pannenkoeken. Meer weten over At Seven klik hier.
De Kinderparade Amsterdam de Pijp
De Kleine Parade
Kinderconceptstore, speelparadijs en café in één. Middenin de hippe Pijp zit deze kindvriendelijke hotspot waar moeders heerlijk kunnen lunchen en kids kunnen spelen. Een speelkeuken, verkleedkleding, racebaan, poppen, boekjes en ander speelgoed. De Kleine Parade is helemaal ingericht op kids. In de winkel kan je leuke cadeautjes en kleding kopen en je kunt hier ook je feestje geven. Lees hier de hele review terug.
De kleine parade Amsterdam de Pijp

Flinders Café
Flinders in stadsdeel Westerpark is kidsproof en helemaal ingericht zodat jij met je vriendinnen lekker uitgebreid en ongestoord kunt kletsen. Helemaal top dus. Een speelhoek, speelgoed, boekjes en nog veel meer.
Dignita Amsterdam lunchen met kinderen

Dignita
Een super gezonde, gezellige leuke huiskamer achtige zaak in Zuid. Boven kan je lekker rustig zitten, beneden heb je een hoek waar alle moeders met kids zich verzamelen. Hier kunnen de kleintjes spelen en rondrennen zonder andere al teveel tot last te zijn. En moeders kunnen genieten van een beetje rust!
IMG_1624

CT Coffee & Coconuts
Door het succes van CT is het er altijd super mega extreem druk. Maar moeders met kids zijn altijd vroeg uit de veren dus heb je zin in een hip ontbijtje rond een uur of 8? Ga dan naar Coffee & Coconuts en geniet van alle stilte, het heerlijke eten, de goede koffie en de ruimte. Want door de enorme ruimte die ze hier hebben hoef je nooit te goochelen met kinderwagens en kunnen jij en je kleintje heerlijk zitten op de grote banken of de lekkere zitzakken. Let op! Tussen 12:00 en 14:00 is het hier zó druk dat je beter met je kleintjes ergens anders heen kunt. Meer weten over CT Coffee & Coconuts klik hier.
Pllek lunchen met kinderen in Amsterdam

Pllek
Kinderen en strand dat is natuurlijk de ideale combinatie. Pllek is dan ook een van de leukste kidsproof hotspots in Amsterdam. Zodra de zon schijnt zit je hier heerlijk maar ook in de winter vermaken kids zich prima hier. Pllek is ruim opgezet dus geen gedoe met kinderwagens. De sfeer bij Pllek is ook zo relaxed en door de leuke zithoekjes overal heb je nauwelijks last van de kleintjes.

Vondelpark 3
Een giga terras en het park voor de deur. Je hebt geen kind aan ze! Naast lekkere broodjes hebben ze ook een leuk kinder pasta menu of een lekker visje voor de kleintjes.

Hannekes Boom
Hier kunnen de kinderen knutselen, spelen en ravotten tot ze niet meer kunnen.

Du Cap
Heeft een mega groot terras, vol in de zon en redelijk ‘safe’. Kinderen kunnen hier heerlijk rondrennen en spelen. Maar ook binnen is het goed te doen. Het restaurant is vrij groot dus geen moeders met kinderwagens kunnen zonder zorgen hierheen. Er zijn meerdere kinderzitjes aanwezig dus top!

Café Lennep
Heeft een uitgebreid kindermenu dus eten kunnen ze hier prima. Maar zichzelf vermaken moet ook wel lukken. In de binnentuin is het helemaal veilig voor kleintjes maar pas op bij het terras aan het water!

Stek
Op de Wibautstraat in Amsterdam Oost zit Stek waar je als ouder heerlijk kunt borrelen en lunchen. Ook aan de kleintjes is gedacht dus genoeg lekkers voor de op het menu. En anders maken de dames gewoon wat, bij Stek is alles mogelijk! Meer weten over Stek klik hier.

Noorderlicht
Nog een leuke hotspot in Noord waar je met gerust hart je kinderen mee naartoe kunt nemen. Buiten spelen in de ‘tuin’ of gewoon binnen aan een tafeltje, Noorderlicht is prima te doen met kids!

Bakkerswinkel Westerpark
Genoeg ruimte om te rennen, spelen, fietsen en stoeien. Vooral als het lekker weer is op het grote, beschermde terras. Heerlijke broodjes en gezonde sapjes dus voor ieder kind wat wils!

De Vondeltuin
What’s in a name? De Vondeltuin is een groot feest voor kids. En daarmee ook voor ouders. Heerlijk veel ruimte en middenin het park. Vooral in de zomer een echte hotspot!
kidsproof hotspots

Westergasterras
Het Westerpark is booming en voor ouders met kids the place to be. Speeltuinen, de kinderboerderij, de kermis, alles is hier kidsproof. Bij het Westergasterras kunnen ouders even bijkomen met een biertje en de kids lekker verder spelen rond de Gashouder of in de speeltuin. Geen plek? Pacific Parc zit vlakbij en ook hier kan je makkelijk met de kids heen en een lekker boterhammetje chocopasta met ze eten. 

Le Pain Quotidien
Genoeg lekkers voor kids op het menu en ze kunnen hier zelf broodjes met chocopasta smeren. Le Pain heeft meerdere vestigingen dus of je nu in het centrum, de Pijp of oud Zuid bent er zit er altijd wel eentje in de buurt. Meer weten over Le Pain Quotidien klik hier

Edel
Hier manoeuvreer je je moeiteloos met de kinderwagen langs alle tafels want Edel is lekker groot en ruim. Ook het terras is een prima plek voor met kids al moet je wel oppassen bij het water.

Meer hotspots checken? Klik hier.