Escobar

Ik leerde Roderick Kunst kennen toen ik voor het eerst ging eten bij Ron Gastrobar Oriental. Hij zorgde ervoor dat onze avond helemaal af was. Goede service, heerlijk eten en een gezellig praatje. Nu opent hij samen met zijn collega
Willem Alberts een nieuwe zaak in Amsterdam: Escobar.

Wat kunnen we verwachten van Escobar?

Escobar wordt een Spaans restaurant in het gebouw waar vroeger De Badcuyp zat. Praktisch aan de Albert Cuyp en dus middenin De Pijp. Ron Blaauw zal zich als culinair adviseur verbinden aan het restaurant en de boys een handje op de culinaire weg helpen. Roderick gaat doen waar hij goed in is, hij wordt restaurantmanager en Ron Blaauw is verantwoordelijk voor de menukaart, de koks en alles wat met het eten te maken heeft. Een nauwe samenwerking dus.

Het design en interieur van Escobar

Escobar is geïnspireerd op authentieke Spaanse bodega’s en het keukenteam zal dan ook voornamelijk bestaan uit Spaande chefs. Alle gerechten krijgen of hebben een Spaanse touch en je kunt hier straks terecht voor lunch, diner of een gezellige borrel met tapas achtige hapjes.

De zaak zal een hippe maar mediterrane sfeer krijgen en de bedoeling is dat je hier ook gewoon langs komt voor een drankje. Met meer dan 100 zitplaatsen is het een grote zaak en door alle expertise die ze in huis hebben kan dit een echte topper worden. Wij zijn erg benieuwd!

Foto’s via Entree Magazine.