BAUT opent in West

Donderdag 26 januari opende BAUT Paradijs haar deuren en deze parel in Oost zou eigenlijk misschien wel voor altijd blijven maar helaas, het ‘moving circus’ heeft wederom besloten zijn biezen te pakken en te vertrekken naar de andere kant van de stad. Spijtig voor Oost, maar winning voor West! Want bijna exact één jaar later opent BAUT op 27 januari in West zijn gloednieuwe deuren en ik kan je vertellen, dit kan weer eens helemaal mega gaaf worden!

BAUT opent in West

In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat 460 gaat Michel van der Eerde met BAUT tot de zesde macht. ‘Het pand leent zich ervoor om uit te pakken door alle verschillende ruimtes en verdiepingen. Het is niet een plek waar alleen gegeten en gedronken wordt.’ Oeh, dat beloofd wat!
BAUT opent in West

BAUT & BovenBAUT

Op de begane grond krijgt het restaurant een geheel nieuwe menukaart, waarbij Van Der Eerde’s liefde en passie de enige terugkerende ingrediënten zijn. Bar BAUT is overdag de plek voor koffie en lunch en ’s avonds transformeert het tot levendige spot voor drankjes en misschien ook wel een klein dansje. Op de eerste verdieping ‘BovenBAUT’ organiseert ‘Het Programmeurs Gilde’ onder leiding van Aldo Bruining en Alexander van der Meer exposities en events. Dit betekent o.a. elke woensdag structureel kunstvertoningen met aansluitend talks en live muziek. Vrijdagavond vult BAUT eten en drinken aan met een presentatie van jazz-, funk- of hiphopmuziek.

BAUT interieur

Ook in design gaat compleet op de schop. Van der Eerde transformeert deze BAUT samen met Sandra Planken van designbureau Studio Noun tot een warme en gekke eclectische mix met invloeden uit Barcelona en Parijs. Van der Eerde: ‘BAUT wordt spannender, kunstzinniger en rebelser dan ooit. Elke ruimte brengt iets anders op ieder moment van de dag.’

Oost, West, BAUT best. BAUT opent 27 januari aan Spaarndammerstraat 460.
Klik hier voor de leukste hotspots van Amsterdam West.